Direct naar inhoud

Historie

"Je moet toch wat doen voor je boterham......"

Het familiebedrijf Verkade Vlaardingen kent een lange geschiedenis. De oorspronkelijke boerderij, die nu nog deel uitmaakt van het terrein, dateert al uit de 17e eeuw. Het boerenbedrijf aan de Zuidbuurtseweg 2 kreeg het medio vorige eeuw steeds moeilijker vanwege de oprukkende industrie in Vlaardingen. Daarom maakte J. (Koos) Verkade sr. begin 1950er jaren de overstap naar het grondwerk, handel in tuinartikelen en hovenierswerk. Zoals hij zelf zei, "je moet toch wat voor je boterham". En op die manier bleef hij toch in contact met de natuur die hij liefhad.

De opvolger van J. (Koos) Verkade sr. werd S.W.P. Verkade. Siem deed al jong bloemrijke uitspraken. Zo overtuigde hij menigeen ervan "elk balkon in een tuin om te kunnen toveren". Niets was voor hem onmogelijk.

Inmiddels wordt het bedrijf voortgezet door alweer de 3e generatie Verkade broers; Koos, Jaap en Mark. Met dezelfde zorg en passie voor het vak als hun grootvader bouwen zij samen met het team vaste medewerkers en familieleden verder aan de toekomst van Verkade Vlaardingen.